Gode råd om sommerdæk

Gode råd om sommerdæk
18. marts 2024

Vil du spare brændstof, få en bedre køreoplevelse og opleve større sikkerhed, når du kører? Så bør du skifte til sommerdæk, når temperaturen døgnet rundt overstiger 7C.

Vær sikker på at tjekke vejrudsigten nogle uger frem, inden du skifter til sommerdækkene.

Derfor skal du skifte til sommerdæk

  • Vinterdæk og helårsdæk har en dårligere bremseevne på tør vej end sommerdæk. Du er derfor bedst sikret mod uheld, hvis du skifter til sommerdæk.

  • Bilens køreegenskaber er bedre på sommerdæk end helårs- og vinterdæk. Du vil derfor opnå bedre sikkerhed og kørselsoplevelse ved at skifte dæk.

  • Brændstof og el er dyrt, og der er mange penge at spare på at køre med sommerdæk i forhold til vinterdæk. En bil med sommerdæk bruger nemlig op til 20 % mindre brændstof i forhold til samme bil med vinterdæk. Helårsdæk er heller ikke lige så energieffektive som sommerdæk.

Hvordan skifter jeg til sommerdæk?

  • Tjek dine dæks tilstand efter opbevaring henover vinteren. Der skal minimum være en mønsterdybde på 1,6 mm. Dette gælder både på sommer- og vinterdæk. Det anbefales dog, at man skifter dæk, inden mønsterdybden når helt ned til de 1,6 mm.

  • Med lidt øvelse og det rette værktøj er det muligt selv at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. Det kræver ikke de helt store tekniske færdigheder, og det er god træning, hvis man på et senere tidspunkt punkterer og skal skifte det punkterede dæk ud med reservedækket. Hvis du aldrig har prøvet det før, findes der masser af guides på nettet. Alternativt anbefaler vi, at du allierer dig med et familiemedlem, en ven, en nabo eller en helt fjerde til at hjælpe dig.

  • Husk altid at sikre, at alle bolte er efterspændt, og at dækkene er pumpet op til det anbefalede dæktryk, som du typisk kan finde i bilens manual eller på indersiden af benzindækslet.

  • Når du har skiftet fra vinterdæk til sommerdæk, så sørg for at dækkene bliver opbevaret ordentligt. Dette er med til at forøge levetiden på dine dæk. Det anbefales, at dækkene bliver opbevaret et tørt sted. Hvis du ikke har plads til dem indenfor, så dæk dem til med en presenning eller lignende. Alternativt tilbyder mange bilforhandlere og dækhoteller at opbevare dine vinterdæk henover sommeren.

  • Har du ikke mod på selv at skifte til sommerdæk kan du naturligvis få hjælp hos din mekaniker. Husk blot at bestille tid i god tid, da de ofte har meget travlt i dækskiftesæsonen.

Hjælpen er nær

Kan vi gøre noget for dig? Send en mail til os eller ring til os på telefon 55 55 88 88.