Sådan er brænde og træpiller dækket

Sådan er brænde og træpiller dækket
12. december 2022

Vi oplever for tiden mange henvendelser omkring dækning af brænde og træpiller. Begge dele betragtes som sædvanligt indbo, der er dækket af din indboforsikring. Der er dog forskel på, hvordan du er dækket alt efter, om brændet eller træpillerne befinder sig på din normale bopæl eller i fritidshus.

Sådan er brænde og træpiller dækket

Sådan er brænde og træpiller dækket på din normale bopæl

Fra din normale bopæl, hvor du opholder dig fast, har du fuld dækning op til forsikringssummen på brænde og træpiller.

 

Er der krav om opbevaring i aflåst rum?

-Nej, som kunde hos Storstrøm Forsikring behøver du ikke opbevare brænde og træpiller i aflåst rum. Vi anbefaler dog, at du undgår at have brænde stående helt ud til vejen, og hvis du får leveret brænde, bør du hurtigst muligt få det væk fra vejen.


Hvordan erstattes brænde og træpiller?

Brænde og træpiller erstattes til genanskaffelsesprisen. Har du fx købt brænde for tre år siden, skal du derfor ikke bekymre dig om, at det i dag vil være dyrere at anskaffe. Har du selv fældet et træ og lavet det til brænde, gælder det samme som udgangspunkt.

 

Oplever vi mange tilfælde af brænde- eller træpilletyveri?

Det korte svar er nej. Vi oplever stor bekymring om det, men vi har endnu ikke set mange tilfælde af tyveri. Skulle uheldet være ude, skal du anmelde det til politiet og kontakte os bagefter. Du kan også med fordel dokumentere, hvor meget brænde eller hvor mange træpiller du har. Det kan f.eks. være med et billede.

Sådan er brænde og træpiller dækket

Sådan er brænde og træpiller dækket i fritidshus

Når du ikke fast opholder dig på en adresse – fx i et sommerhus – er det lettere for tyven, at stjæle fra uaflåste steder som et brændeskur. Det betyder også, at dit indbo – og altså også brænde og træpiller – der opbevares i fritidshuset har større risiko for at blive stjålet. Derfor er der en maksimumdækning på 10 % af forsikringssummen. Har du brænde i et uaflåst skur, vil det derfor være dækket med maksimalt 20.000 kroner, hvis du har valgt en forsikringssum på kr. 200.000.