Alle gode råd

Vinterråd til dyreejere

Publiceret: 12 dec 2022

Vintertiden er fuld af eventyr, også for vores kæledyr. Her er seks gode råd til kæledyrsforældre i de kolde måneder.

1. Køler- og bremsevæske er giftigt for din hund

Omend frostvæsker er en trofast ven i vintertiderne, så indeholder mange af disse væsker glykol. Det dufter og smager sødt for din hund eller kat, og typisk vil smagen af det ikke forhindre yderligere indtagelse.

Forgiftning med køler- eller frostvæske kan lede til akut nyresvigt og i sidste ende være livsfarligt, men hvis dit kæledyr behandles hurtigt, er prognosen for overlevelse god.

Som en tommelfingerregel er en forgiftningsdosis for glykol 6,6 ml/kg hund, hvilket svarer til ca. 5 spiseskefulde for en hund på 30 kg.

2. Lad ikke din hund blive i bilen

Du har nok oplevet at sætte dig ind i en bil en kold morgen, som nærmest virker koldere en den luft, du lige har befundet dig i udenfor. Biler nedkøles hurtigt, og det samme gør de fleste af vores kæledyr. Det er derfor vigtigt ikke at lade hunden sidde i bilen alene, når temperaturerne udendørs kommer tæt på frysepunktet.

3. Pas på nedkøling og frostskader under gåturen

Dit kæledyrs fysiske tilstand har brug for særlig opmærksomhed om vinteren. Særligt poterne er udsatte, fordi disse ikke er beklædt med beskyttende pels. Hvis din hund eller kat løfter poterne fra jorden når de går i sneen eller på kolde overflader, er dette nok et tegn på at det er for koldt dem at være udendørs.

4. Vær opmærksom på vejsalt

Kemikalierne vi bruger til at salte vores veje er også en fare for vores kæledyr af flere årsager. Dels kan saltet ætse poterne og give dem sår, og dels kan det forgifte dyret, hvis de slikker saltet af deres poter.

Du kan forebygge skader ved at bruge potevoks og tørre poterne af, når du f.eks. har luftet hunden.

Endelig er det en god idé at gruse egen grund i stedet for at sprede salt. Det er også meget bedre for dine planter og vores miljø.

5. Hold din hund i snor

Hundes lugtesans kan blive svækket i temperaturer omkring frysepunktet. Det er derfor, vi hvert år ser flere hunde, der kommer på afveje og bliver væk om vinteren sammenlignet med de andre årstider. Det er derfor en god idé at holde din hund i snor.

6. Pas på dit kæledyrs hud

Vi kender det fra os selv. Koldt og omskifteligt vejr kan give tør og snart hud. Hos hunde kan dette aflede en øget slikketendens, som i sidste ende kan give behandlingskrævende hudproblemer. Det er derfor en god idé at forebygge og styrke hudens eget forsvar med en af de forskellige fugtgivende cremer, der findes på markedet.

Lange gåture på vejene kan endvidere forsage saltætsninger på hundens poter. Derfor er potecreme en god ven at have liggende sammen med hundesnoren.

 Før du anmelder:

Videokonsultationer hos iVet er gratis inkluderet hos Storstrøm Forsikring

Du kan både bruge videokonsultationerne til at tale om forebyggelse af skader, men også behandling, når skaden er sket.

Bemærk dog, at evt. efterfølgende henvisning til egen dyrlæge ikke nødvendigvis er dækket af din forsikring.

Er din hund ikke allerede forsikret hos os, kontakter vi dig gerne med et gratis tilbud.