En værdig afsked med den tidligere formand

Afskedsgaven - Løfter i Flok - af Palle Mernild
Publiceret: 29. april 2024

At dømme efter billedet skulle man næsten tro, at han havde vundet VM. Det var ikke helt tilfældet, men alligevel var det en meget stolt og berørt Jørgen Hansen, der ved selskabets generalforsamling i sidste uge takkede af som bestyrelsesformand.

Efter at have været en vigtig del af Storstrøm Forsikrings rejse de sidste 25 år har Jørgen Hansen besluttet at træde tilbage som bestyrelsesformand. Hans afgang markerer afslutningen på et vigtigt kapitel i selskabets historie fyldt med lederskab, engagement og utrættelig indsats for selskabet.

Med ved dannelsen af Storstrøm Forsikring

Jørgen har været en afgørende figur, som en af foregangsmændene bag dannelsen af Storstrøm Forsikring gennem fusionen i 2003 af de to lokale forsikringsselskaber Marker Madsen Forsikring g/s og Møns Brand g/s. I løbet af hans formandsperiode har selskabet ikke bare overlevet, men har vokset sig markant større. Hans ledelse har været med til at forme selskabets kurs og sikre dets position som en væsentlig spiller i det gamle Storstrøms Amt.

Derfor blev Jørgen Hansens betydning og indsats behørigt anerkendt ved årets generalforsamling. Han blev rost for sin stærke ledelse af bestyrelsen og for sit samarbejde med direktøren, Per Guldbrandsen, gennem mere end otte år. Samarbejdet har været en hjørnesten i Storstrøm Forsikrings vækst og kendetegnende for den dybe respekt og tillid, som Jørgen har nydt fra alle sider.

En stor tak fra selskabet

Som et udtryk for taknemmelighed og påskønnelse havde selskabets ledelse og medarbejdere besluttet at give Jørgen Hansen en symbolsk afskedsgave; – bronzeskulpturen “Løfter i flok” af kunstneren Palle Mernild. Denne gave repræsenterer også det fællesskab og det sammenhold, som Jørgen har været med til at skabe i sin tid hos Storstrøm Forsikring.

Jørgen blev ved samme lejlighed udnævnt til æresmedlem af bestyrelsen for 25 års tro tjeneste i bestyrelsen – heraf de seneste 10 år som bestyrelsesformand. Ligeledes blev bestyrelsesmedlem Nils Bo Larsen hædret for 25 år i bestyrelsen.

Stafetten er nu givet videre

Ved generalforsamlingen overgav Jørgen Hansen stafetten som formand til Claus Winther Larsen, som bestyrelsen har udpeget til at tage over. Jørgen havde helst forladt posten i et år, hvor vejrguderne havde været mere venligt stemt over for selskabet, men han ser nu frem til at fokusere mere på sig selv og sin familie efter i mange år at have dedikeret meget af sit liv til Storstrøm Forsikring.

Når selskabet nu siger farvel til Jørgen Hansen som bestyrelsesformand, gør vi det alle med taknemmelighed for hans bidrag og med ønsket om alt det bedste for hans fremtidige tilværelse som ’rigtig’ pensionist. Hans bidrag vil fortsat forme Storstrøm Forsikrings rejse i årene fremover.

 

Se billeder fra Jørgens afsked herunder: