Gør dit hus klar til at modstå vinteren

Rensning af tagrender
7. oktober 2024

Når vinteren står for døren, kommer en smuk tid, som desværre også kan være hård ved dit hus. Heldigvis kan du med nogle få forberedelser og løbende opmærksomhed forebygge mange skader, og dermed undgå at stå med en skade, som i værste fald ikke er dækket af din husforsikring pga. manglende vedligehold. 

I guiden her kan du se, hvad du bør tjekke op på, så du er sikret bedst muligt.

Tjek husets tag

  • Vinteren er normalt en våd tid, og har du huller eller utætheder i taget, kan nedbør volde skade på loftet. Tjek taget for utætheder i form af huller eller revner i tagbeklædningen.
  • Er uheldet ude, og kommer der vand ind i loftrummet, er det vigtigt at tørre det op hurtigt for at undgå skader på loftrummet. Du kan altid kontakte os, hvis vand trænger ind i dit hus, og du har brug for rådgivning eller hjælp til at forebygge skader.
  • Sne i store mængder kan få et tag til at kollapse og særligt bygninger med fladt eller næsten fladt tag er udsat. Kan du komme til det, bør du fjerne sneen fra taget, hvis der ligger store mængder.

Tjek tagrender og nedløbsrør

Tjek tagrender
  • Utætte tagrender eller stoppede nedløb kan give skader på bygningen. Sørg for at tætne utætheder og fjerne blade og lignende fra både tagrender og nedløbsrør, så nedbør kan ledes væk fra huset – og ikke risikerer at forårsage rådskader på træværk mm.

Vedligehold mur- og træværk

  • Hvis der er revner eller huller i husets mur- eller træværk, kan der trænge vand ind, som forårsager skader. Vær særligt opmærksom på at få tætnet, vedligeholdt eller malet vindueslister i træ, hvis de er møre pga. vind og vejr.

Vær opmærksom på omkringliggende træer

  • Gå en tur i haven og se, om der er træer eller større grene, der er rådne, og som kan vælte eller knække af på grund af snedække. Det kan være farligt for både dig, din familie og dit hus.
  • Fjern træer og grene, der kan være til fare. Hvis træet eller grenen er til fare for din bygning, kan vi eventuelt hjælpe med det.

Undgå rørskader

  • Selvom varmeregningen er en væsentlig budgetpost for mange, er det ikke en god idé at undlade at opvarme rum, du f.eks. ikke bruger. Rørene kan nemlig risikere at fryse til og sprænge og dermed forvolde store skader. Samtidig vil du faktisk bruge mere energi på at opvarme de andre rum i huset og dermed ikke spare penge. Forsøg at holde den samme temperatur i alle rum.
  • Læs mere om, hvordan du kan spare penge på dit varmeforbrug.

Husk snerydning

Husk snerydning på dit fortov og ind til hus
  • Som hus- og grundejer er du ansvarlig for skader, personer måtte pådrage sig som følge af, at det ikke er sikkert at færdes på dit fortov og ind til dit hus. Sørg derfor for at rydde fortov og en sti, så man sikkert kan komme ind til dig.
  • Vær forsigtig med at bruge salt i nærheden af planter, da det kan volde skader på dem og i øvrigt er dårligt for miljøet. Du kan overveje at bruge grus i stedet.
  • Læs også vores vinterråd til dig, der har hund.

Ved at følge ovenstående råd kan du gøre dit hus klar til at modstå vinteren bedst muligt. Vi håber, at du kunne bruge vores rådgivning!

Hjælpen er nær

Har du behov for at få uddybet et af rådene, kan du kontakte os på 55 55 88 88 for en samtale med en taksator.