Pas på din hund – disse farer lurer i efteråret

Pas på din hund - disse farer lurer i efteråret
5. oktober 2023

Efteråret er en skøn tid for mennesker og dyr. For at din hund kommer sikkert gennem sæsonen er der dog ting, du bør være opmærksom på.

Sørg for, at hunden er synlig i mørket

  • Det lyder simpelt, men en refleks til dig og dit kæledyr er trods den lille investering en meget effektiv løsning. Desværre sker der mange skader på hunde, der luftes i mørke, fordi trafikanter kun ser hundelufteren og ikke selve hunden.
Pas på din hund - disse farer lurer i efteråret

Pas på agern

  • Agern, egetræets frugt, indeholder et stof, der kan ætse din hunds tarmvægge. I nogle tilfælde kan det endda skade hundens nyrer og lever. Agern i store mængder kan forårsage opkast, diarré og andre symptomer på forgiftning hos hunde og andre dyr.
  • Der er også en risiko for, at agern sidder fast i mave-tarmkanalen, især hvis de sluges hele. Alene faren for, at hunden spiser et agern, kan begrunde, at du overvejer at holde den i snor i efteråret.

Hold hunden væk fra svampe

  • Generelt siger man, at de svampe som er giftige for mennesker, er også giftige for hunde. Som du selv kan opleve forgiftning, kan din hund det også. Sørg for at holde hunden væk fra svampe – eventuelt ved at holde den i snor.

Vær opmærksom på flåter

  • Der er masser af flåter selv langt ud på efteråret. Tjek din hund for flåter løbende og brug eventuelt forebyggende behandling.
  • Læs mere om forebyggelse af flåter hos hunde.

Hold hunden på afstand af kølervæske

  • Kølervæske til biler smager sødt og dufter godt. Hvis du påfylder kølervæske og spilder, er det vigtigt at skylle det grundigt væk. Ellers risikerer du meget vel, at din hund eller kat slikker det op og bliver forgiftet.

Lad ikke din hund spise kastanjer

  • Kastanjer indeholder et stof, der er giftigt for hunden og forårsager opkast, diarré, nedsat appetit, kramper og lammelser. Der er også en risiko for, at kastanjer sidder fast i mave-tarmkanalen, især hvis de sluges hele. Hold godt øje med, at din hund ikke spiser en kastanje og hold den eventuelt i snor.

Hvis uheldet er ude, eller du har brug for råd og vejledning

Hvis din hund eller kæledyr kommer til skade eller får symptomer på forgiftning, bør du straks opsøge en dyrlæge. Har du en hundesygeforsikring, har du dels økonomisk hjælp til at dække dyrlægeregningen, men du har også gratis adgang til hurtig konsultation med en dyrlæge over telefon eller internettet. Du kan også få gratis råd og vejledning om, hvordan du f.eks. forebygger flåter.

Før du anmelder:

Videokonsultationer hos iVet er gratis inkluderet hos Storstrøm Forsikring

Du kan både bruge videokonsultationerne til at tale om forebyggelse af skader, men også behandling, når skaden er sket.

Bemærk dog, at evt. efterfølgende henvisning til egen dyrlæge ikke nødvendigvis er dækket af din forsikring.

Er din hund ikke allerede forsikret hos os, kontakter vi dig gerne med et gratis tilbud.