Pas på med ukrudtsbrænderen

Ukrudtsbrænder i haven
27. august 2024

Det kan være svært at holde trit med ukrudtet i haven og omkring huset, og derfor tyr flere og flere til de effektive, men også potentielt farlige, ukrudtsbrændere. Her får du nogle gode råd til, hvordan du kan bruge ukrudtsbrænderen og undgå ulykker, bøder og i værste fald: brand.

Brug ukrudtsbrænderen med omtanke

Ukrudt kan være svært at få bugt med – og selv efter en hel dag i haven, kan der stadig være ukrudt, der er overset. Hvis man gerne vil have, at terrassen, indkørslen eller flisegang ser pæn ud vælger mange derfor den nemme og hurtige løsning og finder ukrudtsbrænderen frem.

I den sammenhæng vil vi gerne minde om, at det ikke er helt ufarligt at have med åben ild at gøre. 

5 gode råd til brug af ukrudtsbrænder:

  1. Hold afstand til bygninger, hække og andet, der kan brænde.
  2. Husk at ukrudtet skal svitses – ikke brændes
  3. Tjek, at du ikke efterlader gløder, der kan blusse op.
  4. Hav altid vand i nærheden.
  5. Brug ikke ukrudtsbrænderen, hvis det er tørt eller blæser.

Læs mere hos Beredskabsstyrelsen. Se også deres video om korrekt brug af ukrudtsbrænder herunder:

Du risikerer bøde

Ukrudtsbrænder på fliser

Det kan blive en dyr omgang, hvis du ikke udviser omhu, når du bruger ukrudtsbrænderen. Du kan blive sigtet for overtrædelse af beredskabsloven, hvis du bruger din ukrudtsbrænder, og varmen og ilden antænder for eksempel et skur, en hæk eller andet, hvor der opstår en farlig situation med ild.

Bødens størrelse afgøres fra sag til sag, men er typisk 1.500 kroner – men er større ved store skader. Det er dumt at risikere.

Ved at følge ovenstående råd kan du stadig anvende ukrudtsbrænderen til at få has på det mest sejlivede ukrudt på terrassen, i indkørslen og hvor det ellers måtte have indfundet sig.

Hjælpen er nær

Har du spørgsmål til, hvordan du er dækket i tilfælde af ulykker i haven? Vi sidder klar til at hjælpe – uanset om uheldet allerede har været ude – eller om du blot ønsker en snak om dine dækninger. Ring gerne til os på telefon 55 55 88 88.